Nieuws, Afrika, Samenleving, Cultuur, Brussel, België, BOZAR, Vrouwenrechten, Afrikaanse film, Arabische cultuur, Arabische revolutie, Egyptische revolutie, Human rights, Seksuele intimidatie, 'Cairo 678' -

Film werpt licht op seksuele aanranding in Egypte

Film werpt licht op seksuele aanranding in Egypte
maandag 19 december 2011 14:53

Op 10 december, de internationale Dag van de Mensenrechten, stelde BOZAR Cinema de film ‘Cairo 678’ voor.

Cairo 678′ is geïnspireerd op waargebeurde feiten en vertelt drie verhalen van zeer verschillende vrouwen uit Caïro die gefrustreerd zijn door seksuele intimidatie en de druk van hun familie. Volgens het Egyptisch Centrum voor Vrouwenrechten krijgt 83 procent van de Egyptische vrouwen te maken met seksuele intimidatie. Helaas wordt deze problematiek doodgezwegen en lijkt Egypte voorlopig in ontkenning te leven.

take down
the paywall
steun ons nu!