Nieuws, Wereld, Colombia, Filipijnen, Intal, Peru, Stop the Killings -

Stop the Killings – betogen tegen vrijhandelsakkoorden met Colombia en Peru

Stop the Killings – betogen tegen vrijhandelsakkoorden met Colombia en Peru
vrijdag 16 december 2011 15:42

Zaterdag 10 december kwamen flink wat betogers op straat voor de actie van Stop the Killings. Ze demonstreerden hun ernstige bezorgdheid over het vrijhandelsakkoord dat de Europese Unie heeft afgesloten met Colombia en Peru. Dergelijke akkoorden vergroten volgens de demonstranten de ongelijkheid tussen rijke en arme landen, en ze vergroten de onrechtvaardigheid nog in die landen: de zwaksten worden nog verzwakt

Stop the Killings voert al meer dan vijf jaar campagne tegen de moorden, verdwijningen en intimidatie van mensen die zich inzetten voor meer rechtvaardigheid in landen als Colombia, Guatemala en de Filippijnen. Vakbondsmensen en mensenrechtenverdedigers kunnen hun activiteiten niet uitoefenen zonder zich om hun veiligheid te bekommeren.

Zij dreigen het volgens Stop the Killings nu nog moeilijker te krijgen want “daar waar de onrechtvaardigheid toeneemt, stijgen ook de mensenrechtenschendingen”.

take down
the paywall
steun ons nu!