Nieuws, Europa, Cultuur, Muziek, Frankrijk, Immigratie, Vrijheidsfestival, Zebda,, Festival des Libertés, Toulouse -

Zebda na 8 jaar weer op het podium

Zebda na 8 jaar weer op het podium
donderdag 15 december 2011 12:24

Met ‘Tomber la chemise’ scoorde de groep Zebda in 1999 een grote hit. De groepsleden komen allemaal uit het Zuid-Franse Toulouse, een  stad waar ze zich zowel cultureel als politiek engageerden. De groepsnaam Zebda is het Arabische woord  voor ‘beurre’ (boter). In het ‘verlan’, een codetaal van de Franse jeugd, betekent ‘les beurs’ de Noord-Afrikanen. Muzikaal is Zebda een mix van geluiden, je herkent invloeden van zowel rock, punk als reggae.

In 2003 besloten de groepleden om een pauze te nemen en andere projecten uit te proberen. Maar na 8 jaar is Zebda weer helemaal terug. Geëngageerder dan ooit, opgehitst door het tijdperk-Sarkozy en met een grote behoefte om de stem van de banlieue te laten horen en de immigrant zijn waardigheid terug te geven. Een paar maanden voor de Franse presidentsverkiezingen in 2012, plannen ze de lancering van een nieuw album.

take down
the paywall
steun ons nu!