Nieuws, Wereld, Milieu, Olie, Brazilië, Olielek, Chevron -

Braziliaanse Chevron-bron blijft olie in zee lekken

Op een hoorzitting heeft oliebedrijf Chevron toegegeven dat de olielek voor de kust van Brazilië nog steeds niet gedicht is.

woensdag 14 december 2011 14:51
Spread the love

Volgens Luiz Alberto Pimenta Borges, milieuverantwoordelijke van Chevron in Brazilië, lekt er nu minder olie in zee. Maar hij moest toegeven dat de bron niet gedicht is. Borges deed de uitspraken op een publieke hoorzitting in het Braziliaanse Macae.

Het belangrijkste lek is gedicht met cement. Maar het bedrijf weet niet meteen hoe het enkele kleinere lekken moet aanpakken. Sinds het dichten van het hoofdlek zijn volgens Chevron nog eens 2.400 vaten ruwe olie naar de oppervlakte van de Atlantische Oceaan gelekt.

Het hoofd van het Braziliaanse milieuagentschap Ibama heeft laten weten dat Chevron mogelijk opnieuw een boete zal krijgen. Op 21 november kreeg het bedrijf al een boete van zo’n 21 miljoen euro. De openbare aanklager in Rio wil ook dat het bedrijf 62 miljoen euro aan schadevergoeding uitbetaalt.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!