Milieu, Lokaal, Gent, Transitie, Gent, Duurzame consumptie -

Creatieve wegen naar transitie de wereld ingestuurd!

GENT - Hoe zie jij de toekomst? Hoe zouden we kunnen leven in 2050? Lukt het zonder fossiele brandstoffen? Is de wereld properder en rechtvaardiger? Rijden we weer met paard en kar? En hoe zit het met de stadslandbouw?

maandag 12 december 2011 10:25
Spread the love

Transitie Gent en Vormingplus lanceerden een traject om samen op een creatieve manier aan de slag te gaan over positieve toekomstbeelden. Deelnemers lieten zich inspireren door transitiedenkers en door voorbeelden van overal ter wereld en gaven daarna hun ideeën vorm in een verhaal, een beeldend kunstwerk, een animatiefilm of een heuse comedy act.

In september werd met een inspirerende insteek het startschot gegeven voor deze creatieve trajecten (https://www.dewereldmorgen.be/foto/2011/09/17/transitie-initiatief-gent-verbeeldt-de-toekomst). 

De voorbije weken gingen mensen aan de slag en gaven ze uiting aan hun kijk op een duurzame toekomst én hoe we daar volgens hen naar toe moeten. De resultaten van deze creatieve workshops werden op 9 december op een toonmoment de wereld ingestuurd!

take down
the paywall
steun ons nu!