David Steegen en Stephan Galon
Verslag, Nieuws, Together -

Nieuwe beweging Together brengt activisten, artiesten en voetballers samen in AB

Ons land is een nieuwe beweging rijker. Eén die stop wil zeggen aan de greep van het financiële systeem op onze democratie. De beweging Together wordt aan de wereld voorgesteld op een concert in de AB in Brussel. Met onder meer School is Cool en Tailors of Panama.

donderdag 8 december 2011 15:56
Spread the love

Initiatiefnemer van de nieuwe beweging is Stephan Galon die eerder al aan de basis lag van de twee Belgavox-concerten. “Twee dingen deden me besluiten dat we iets als Together nodig hebben. Ik hoorde de OCMW-voorzitter van Ukkel vertellen dat almaar meer gepensioneerden een beroep moeten doen op de voedselbank. En de voorbije maanden konden we zien hoe de ratingbureau’s de plaats innamen van de politiek”, zegt Stephan Galon.

En dus zag de beweging Together het licht. “Een beweging die stop zegt aan dit systeem”, aldus Galon. Radiomaker Jan Hautekiet bokste mee het programma van de startavond in elkaar. Onder meer School is Cool, Suarez, Axelle Red en Tailors of Panama zullen op 20 december optreden in de AB. Tussen de optredens worden mini-documentaires getoond over “de toestand op het terrein”.

“Solidariteit is belangrijker dan ooit. We hebben artiesten gezocht die geëngageerd zijn”, zegt Jan Hautekiet.

Together krijgt de steun van organisaties als Greenpeace, Amnesty International, Oxfam Solidariteit en het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding. “Heel veel mensen zijn zich wel bewust dat er van alles verkeerd loopt, maar weten niet hoe ze dat kunnen tonen. Together kan daarbij helpen”, zegt Xavier Declercq van Oxfam Solidariteit.

Ook de voetbalclub Anderlecht sluit aan bij Together. “Wij worden gepercipieerd als een geldmachine en voor een stuk klopt dat ook, maar wij brengen ook veel volk van alle gezindten samen. En ik zie ook wel de armoede die in onze stad wild om zich heen slaat”, zegt David Steegen, woordvoerder van Anderlecht.

Anderlecht veilt twee shirts (onder andere de trui waarin Ziguy Badibanga zijn debuut maakte). Met de opbrengst worden de tickets betaald van 500 kansarmen. 

Tickets zijn te verkrijgen via www.abconcerts.be, 19 euro in voorverkoop, 24 euro aan de deur.

take down
the paywall
steun ons nu!