Publiceer blogs en artikels voor dummies
Nieuws, DeWereldMorgen, Blogs, Publiceren, Artikels -

Publiceer blogs en artikels voor dummies

Een korte handleiding om vlotter blogs en artikels te publiceren op DeWereldMorgen.be.

dinsdag 6 december 2011 21:20
Spread the love

Ben je nog niet geregistreerd. Klik op de knop “REGISTREER” rechts boven. Na je registratie ontvang je een e-mailbevestiging met je paswoord. Daarmee kan je rechtsbovenaan inloggen. 

Heb je je ooit geregistreerd en je paswoord vergeten dan kan je het op een simpele manier terug aanvragen door  op “INLOGGEN” te klikken en je selecteert de knop “NIEUWE WACHTWOORD AANVRAGEN” en volgt de instructies. Je nieuwe paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.  

DeWereldMorgen.be

Vul je naam en paswoord in.

DeWereldMorgen.beDeWereldMorgen.be

PUBLICEER BLOG

Eens ingelogd, kom je op je profielpagina. Je ziet de knop PUBLICEER. Als je enkel een logfunctie hebt, zie je enkel de knop PUBLICEER BLOG. Klik daarop en je ziet de blogpagina.

DeWereldMorgen.be

Titel: Vul de titel van je blog in (liefst niet te lang en géén punt na de titel)

Tekst: Typ of plak de tekst van je blog in het tekstveld. Na het inplakken of intypen van de tekst kan je layout aanbrengen.

DeWereldMorgen.be

Foto toevoegen aan blog: Je kan ook foto’s toevoegen aan de blog. Om een foto bij te voegen: klik op + knop onder VOEG FOTO toe.

DeWereldMorgen.be

Je vult de titel in van de foto, je laadt bij BROWSE je foto op, je kunt bij ‘caption’ een onderschrift toevoegen aan je foto.

DeWereldMorgen.be

Klik onderaan op OPSLAAN.

Dan kom je opnieuw op je blog terecht. Je kan op dezelfde manier video en audiobestanden aan je blog toevoegen.

Scroll verder naar beneden op je blog en klik op OPSLAAN.

Je blog is nu meteen zichtbaar voor iedereen op de blogpagina ALLE BLOGS. De hoofdredacteur van de week checkt elke dag de binnenlopende blogs en zet de inhoudelijk meest interessante blogs ‘in de kijker’. Ze verschijnen dan ook op de voorpagina van de site. Of de hoofdredacteur vormt de blog om tot een artikel.

PUBLICEER ARTIKEL

Eerst inloggen

DeWereldMorgen.be

Selecteer ‘publiceer artikel’ .

DeWereldMorgen.be

Vul titel in. De INTRO mag maximaal 140 karakters omvatten. Daaronder volgt dan de tekst van het artikel.

Je kunt nu je tekst layouten (in ‘t vet zetten, cursief, etc …).

Opgepast: als je jouw tekst knipt en plakt vanuit een Word-document zorg er dan eerst voor dat de layout er helemaal uit is door het bijvoorbeeld eerst te plakken in een Wordpad-document. Want de layout van een ander document wordt niet overgenomen.

DeWereldMorgen.be

Je kan een fotootje aan je artikel toevoegen. Door bij ‘Add photos’ op de groene +knop te klikken.

Je vult de titel in van de foto, je laadt bij BROWSE je foto op, je kunt bij ‘caption’ een onderschrift toevoegen aan je foto en onderaan op ‘opslaan’ klikken. Nu kom je opnieuw op je artikel. Kijk bij ‘add photos’ of je opgeladen foto er opstaat.

Als je geen eigen foto hebt, kun je ook een foto uit het archief van DeWereldMorgen.be toevoegen aan je artikel. Daarvoor klik je op de groene ‘plus’ en selecteer je de tab ‘search and reference’. Je ziet dan al de foto’s in de databank waaruit je er één kan selecteren. Of als je ze niet meteen ziet, kun je zoeken op titel of op label.

DeWereldMorgen.be

BELANGRIJK: Bijna onderaan je artikel zie je de keuze tussen ‘DRAFT’ en ‘NEWSROOM’.

Als je artikel nog niet af is, en je er later nog voort aan wil werken, selecteer je ‘DRAFT’ (‘klad’).

Als je artikel helemaal klaar is voor publicatie: vink dan het vakje ‘NEWSROOM’ aan.

De eindredactie krijgt dan een bericht dat jouw artikel klaar staat om te worden nalezen. De eindredactie leest na op taalfouten, stijl, inhoud, leesbaarheid en op gebruikte bronnen. De eindredactie kan beslissen dat je artikel OK is om te worden gepubliceerd als artikel. Indien de redactie beslist dat je artikel niet voldoende is uitgewerkt of veeleer een persoonlijke mening vertolkt, kan hij/zij het artikel omvormen tot ‘blog’.

Heb je alles ingevuld en staat je artikel in ‘newsroom’ klaar voor publicatie, klik dan op ‘OPSLAAN’. Telkens je iets wijzigt, vergeet niet op te slaan! Anders ben je je aanpassingen kwijt.

MEER INFO OVER PUBLICEREN VAN FOTO’S EN VIDEO’S OP DEWERELDMORGEN.BE CHECK HIER

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!