Foto’s: Betoging Brussel

BRUSSEL – Na de PIIGS landen was het nu aan België om zijn ongenoegen te uiten over de antisociale maatregelen die worden getroffen om de crisis te bestrijden. De opkomst van de betoging bleek met 80 000 deelnemers niet gering en was een duidelijk signaal naar de kersverse regering.

zaterdag 3 december 2011 12:22
Spread the love

Een massa van rode, groene en blauwe jasjes zette zich gestaag in beweging van Brussel-Noord en toonde vooral aan dat dit een vakbondsbetoging was. De sfeer was er niet één van woede, of van verdriet, maar eerder één van ontreddering. De slogans die de pamfletten sierden toonden de vrees van veel mensen dat ze langer zouden moeten gaan werken en daarvoor minder verdienen. Maar of hun stem zal gehoord worden is echter de vraag. Met de talrijke voetzoekers die de oren lieten tuiten werden ze alvast gehoord in de straten van Brussel.

 

take down
the paywall
steun ons nu!