Samenleving, Lokaal, Antwerpen -

Actie van Intal en Talliq voor Recht voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangschap

Volgens stichting Talliq hebben de Israëlische autoriteiten sinds het begin van de tweede Intifada in september 2000 meer dan 3000 Palestijnse kinderen jonger dan 18 jaar vastgezet.

zaterdag 3 december 2011 00:37
Spread the love

Op elk willekeurig tijdstip zitten er enkele honderden kinderen in Israëlische gevangenissen, detentiecentra en huizen van bewaring.
De rechten van gevangen Palestijnse kinderen worden systematisch genegeerd en geschonden. Ze worden naar Israël vervoerd en daar zonder aanklacht of proces acht dagen vastgehouden. Vaak wordt dit voorarrest tot drie maanden verlengd. Jongeren van 16 en 17 jaar worden als volwassenen behandeld en samen met volwassen¨Palestijnse gedetineerden opgesloten in militaire gevangenissen in Israël.

Volgens het internationaal Recht is dit alles verboden, ook al is het kind in overtreding
www.talliq.nl

De organisatie Intal kant zich tegen de politiek van bezetting en roof van Palestijnse land door Israël. Dit beleid is de hoofdoorzaak van het voortdurende conflict tussen Israël en de Palestijnen. Handelaars en consumenten mogen geen steun verlenen aan dit systeem dat de Palestijnse bevolking onderdrukt.
Als klant verzochten ze daarom vrijdagavond de klanten van de Delhaize aan de Plantin en Moretuslei in Borgerhout de koop van producten uit Israël te kopen.
De petities dat ze lieten ondertekenen, worden achteraf bezorgd aan de directies van de geviseerde winkels, ook Carrefour en Colruyt.

Bekijk meer foto’s over actie:
http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157628252312299/show/

take down
the paywall
steun ons nu!