Afrika, Cultuur, België, Brussel, België, Afrika, Immigratie, Brussel, Musik, Afrikaanse cultuur -

Muziek om illegale immigration een halt toe te roepen?

Muziek om illegale immigration een halt toe te roepen?
woensdag 30 november 2011 16:07

Omar Pene is één van de meest populaire Senegalese muzikanten van de laatste 40 jaar. Op 19 november trad hij op in Brussel.

De boodschap in z’n muziek is alles behalve oppervlakkig. Hij presenteert zichzelf als een betrokken zanger die traditionele muziek aanpast om de jeugd te sensibiliseren en vrede te claimen. Zingen als een uiting van democratische waarden, solidariteit en protest.

Omar Pene is al jaren de onbetwiste favoriet van jongeren in Senegal. Dezelfde jongeren die in juni, tijdens de ‘Peanut Revolution’, Dakar bezetten om het einde van het regime van president Abdoulaye Wade te eisen.

Maar Senegalese muzikanten gaan nu zelfs nog verder en ondersteunen de jongeren in hun strijd tegen het gebrek aan kansen in hun land. De Senegalese muzikant, Youssou N’Dour, besloot om zijn muziekcarrière te onderbreken en zich aan de politiek te wijden. In Senegal worden in februari volgend jaar verkiezingen georganiseerd en Youssou N’Dour wil daar een rol in spelen. Op dit moment kan de Afrikaanse muziek meer impact hebben dan ooit tevoren.

take down
the paywall
steun ons nu!