Nieuws, Wereld, Feminisme, Moslimfeminisme, Egypte, Arabische Revoluties, Arabische lente, Moslim Broederschap, Dossier seksisme -

I DOCU I ‘Vrouwen en de Egyptische revolutie’

Als feministe en onderzoeker in Egypte, had ik een aantal prangende vragen over wat de revolutie betekende voor vrouwen en op welke manier activisten wilden vechten voor vrouwenrechten in deze nieuwe, revolutionaire, context. Deze film is het resultaat van gesprekken met vrouwenrechtenactivisten in april 2011 in de Egyptische hoofdstad Caïro.

dinsdag 29 november 2011 22:05
Spread the love

Ik besloot om deze groep vrouwen te interviewen omdat zij allen nauw betrokken zijn bij vrouwenrechtenbewegingen en -organisaties, sommigen als coördinatrices van gevestigde organisaties, anderen als jongere activistes bij nieuwe groepen.

Women and the Egyptian revolution from An Van Raemdonck on Vimeo.

Mijn vragen waren gericht op 5 onderwerpen en de film is ook hierrond opgebouwd:

  • Women’s role during the 18 days of revolution
  • The Mubaraks’ legacy
  • Women’s rights, a Western agenda?
  • March 8th , International Women’s Day
  • Organising women today

Alle beelden werd gefilmd in centraal Caïro, in de tweede helft van april 2011, behalve hoofdstuk #4, dat werd gefilmd op 8 maart.

De film werd mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met sociaalartistieke werkplek Victoria Deluxe vzw. Arabisch/Engels gesproken en ondertiteld in het Engels. Duur: 32 min.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!