Nieuws, Betoging, Lokaal, Actie, Vilvoorde, Krediet -

Actie: Dag zonder Krediet in Vilvoorde

Ondanks de kille novemberkou verzamelde een tiental activisten van het platform 'Dag zonder krediet' aan de rand van de markt van Vilvoorde. De actievoerders willen het probleem van overmatige schuldenlast in de kijker zetten. Ze proberen de voorbijgangers te informeren over de gevaren van overmatige schulden veroorzaakt door gemakkelijke consumentenkredieten.

zaterdag 26 november 2011 16:32
Spread the love

De lokaal verkozen ambtenaren en voorbijgangers werden uitgenodigd om het “boek schulden” te ondertekenen. Het is een platformtekst met aanbevelingen die financiële moeilijkheden voorkomen. Onder die aanbevelingen vind je bij voorbeeld de optrekking van het minimumloon tot boven het Europese armoedegrens, het betaalbaar houden van basisbehoeften zoals energie en het versterken van de sociale rechten.

De petitie zal samen met de petities uit de andere steden waar vandaag actie wordt gehouden, worden afgegeven aan de ministers van de Vlaamse en de federale overheden.

Bij de ondertekenaars herkenden we de burgemeester van Vilvoorde Marc Van Asch, schepen Albert Absilis en OCMW-voorzitter Hans Bonte.

take down
the paywall
steun ons nu!