Bericht uit Italië : Opnieuw opmerkelijke uitspraak president

Bericht uit Italië : Opnieuw opmerkelijke uitspraak president

vrijdag 25 november 2011 20:37
Spread the love

De Italiaanse President Napolitano doet zijn imago van onafhankelijke denker over de maatschappij alsook de bereidheid zijn nek uit te steken opnieuw alle eer aan.

Nadat hij het post-Berlusconi inleidde door een regering van de President te maken waarin ‘echte’ politici ontbreken gooide hij nu de knuppel in het hoenderhok door de idee te opperen dat iedereen die in Italië geboren wordt ook de Italiaanse nationaliteit moet kunnen hebben, ongeacht de oorsprong van de beide ouders.

In een behoorlijk nationalistisch land –om het politiek correct uit te drukken- waar rechts jarenlang geregeerd heeft samen met de populaire Lega Nord met programmapunten die doen denken aan het Vlaams Belang is dergelijk standpunt ronduit gedurfd.

Napolitano wil daarmee terug naar de wetgeving van destijds in het ‘oude Rome’, nationaliteit op basis van geboorteplaats en voegt er aan toe dat de immigranten de noodzakelijke levenslijn van het Italië van de toekomst zijn.

Anoniem langs de zijlijn staan behoort duidelijk niet tot de agenda van de President, gisteren vond hij het dan weer nodig justitie te willen herorganiseren, met een deontologische code voor de magistraten en een permanente opleiding en evaluatie, niet meer enkel gericht op kennis maar tevens op de relatie met de rechtszoekende en hoe deze te optimaliseren.

Het contrast met ons arm koninkrijk kan moeilijk groter worden….

take down
the paywall
steun ons nu!