Nieuws, Cultuur, Brussel, Cultuur, Bescherming van rechten en vrijheden, Cinéma, Brussel, KVS, Mythes, Vrijheidsfestival, Théâtre National, Bruxelles Laïque, DeMens.nu -

Vrijheidsfestival doorprikt mythes

Vrijheidsfestival doorprikt mythes
donderdag 24 november 2011 11:11

BRUSSEL – Elke herfst creëert het Vrijheidsfestival of Festival des Libertés een podium voor films, maar ook voor documentaires, debatten, theater, concerten en tentoonstellingen die de situatie schetsen van de rechten en vrijheden in de wereld.

Dit jaar is het thema ‘Mythen doorbreken, utopieën verwezenlijken’. Hiermee wil het festival de burgers uitnodigen om de hedendaagse mythes in vraag te stellen en kritisch te kijken naar de misleidingen en manipulaties in onze samenleving.

Het Vrijheidsfestival selecteert projecten niet alleen op basis van hun artistieke en creatieve kwaliteit, maar ook voor de boodschap die ze brengen. De hoofdpersonages zijn vaak mensen van wie de anonieme werkelijkheid de fictie ver overtreft.

Het festival, georganiseerd door deMens.nu en Bruxelles Laïque opende op donderdag 17 november met een concert van Marianne Faithfull en loopt nog tot 26 november in de Brusselse KVS en het Théâtre National.

take down
the paywall
steun ons nu!