Nederland, Occupy -

PowNed marginaliseert Occupy

donderdag 24 november 2011 12:42
Spread the love

Televisiezender PowNed verdraait uitspraken van Occupy-demonstranten om zo de beweging in diskrediet te brengen. De zender heeft een laatavondjournaal dat er prat op gaat ‘stijlloze televisie’ te brengen. Dat blijkt eens te meer wanneer Pow verslag uitbrengt over Occupy in Nederland.

Maandag 21/11 bracht het PowNews een item over het VVD-idee om de uitkeringen van de Occupy-activisten af te pakken. In een één-tweetje met de partij van premier Rutte voerde Pow enkele activisten op die trots op hun werkloosheid leken. Het resultaat zie je hier vanaf 11 minuten en 28 seconden:

http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1116653

Als je het gemonteerde item vergelijkt met een ongecensureerd filmpje waarin je ziet hoe PowNews te werk gaat, valt het op hoe manipulatief ze omspringen met de beelden. Occupy’ers die wel werkten of hun situatie even wilden toelichten werden voorgelogen en weggeknipt. Alles werd eraan gedaan om maar één beeld overeind te houden: Occupy = werkschuw tuig.

Hieronder staat een link naar het filmpje, helaas soms met matige klankkwaliteit.

Het bereikt een cynisch hoogtepunt rond 7 minuten 40 seconden wanneer de journalist van PowNed aandringt om ‘de kans te grijpen’ om te laten zien dat er ook harde werkers zitten bij Occupy. Wanneer even later een vrouw vertelt dat ze in de thuiszorg werkt verdwijnt de micro wel héél snel.

Dat PowNews zonder enige duiding de huiskamers binnenkomt sluit perfect aan bij de trend van hufterigheid in de Nederlandse polititek en media.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!