Open brief – De geest van Occupy waart over de gemeenteraadsverkiezingen 2012
Verkiezingen, Gemeenteraad, Gemeenteraadsverkiezingen, Occupy -

Open brief – De geest van Occupy waart over de gemeenteraadsverkiezingen 2012

woensdag 23 november 2011 06:45
Spread the love

Beste indignado/a, beste occupy(st)er, beste 99%
Beste bezorgde wakkere burger

Ik heb een droom!!

Primordiaal wil onze beweging basis / directe democratie en dit opdat het beleid terug rechtvaardig zou zijn, ten dienste van de gehele bevolking en in respect voor de natuur.  Systeemcrisis die zich halsstarrig en wanhopig in onze samenleving vastbijt willen we kwijt.  Soms pakt men het kwaad het beste aan van binnenin…

De politieke partijen lijden allen langs dezelfde weg.  Het volk moet leiden.
Op 14 oktober 2012 start de grote verkiezing show opnieuw.  Harde taal, loze beloftes.  Eender wat u stemt, u komt bedrogen uit, u wordt genaaid.  En nog geen beetje.  Macht ?  Prestige ?  Geld ?  Zolang het maar niet om de burger draait !!  U telt niet mee…

We staan allen in deze beweging omdat we er genoeg van hebben en dat we er ZELF iets aan willen doen, in plaats van enkel machteloos en toeschouwer te zijn.  Waarom zouden we de verkiezingen niet aangrijpen om ons ideaal van basis / directe democratie trachten te implementeren.  Dat het gemeenteraadsverkiezingen zijn komt prima uit, want onze democratie staat dicht tegen het volk en dan is de gemeente interessant.

Laat ons samen een “partij van het volk” oprichten.  Ons enige programmapunt wordt : wij doen wat het volk wil.  Letterlijk.  Via consequente bevraging over problemen en beleidsvoorstellen houden we de vinger aan de pols.  We streven hierbij maximale inclusiviteit na en hanteren dus diverse methodieken.

We behouden onze kenmerkende volksvergaderingen en organiseren deze frequent, per wijk.  We bieden de mogelijkheid om hieraan ook online deel te nemen, hopelijk een uitzondering.  Consensus beslissing nemen blijft onze werkwijze, omdat dit vele nuances verweeft.  Op een website en in een (volks)bibliotheek bieden we alle info en agenda open en tijdig aan.

Wat hebben we nodig ?
* Uitzoeken wat de vereisten zijn om te registreren als politieke partij.
* Officieel op een kieslijst staan en als doorgeefluik functioneren.
* Problemen en beleidsvoorstellen willen analyseren en rapporteren.
* Goede website die informatie aanbied en kan helpen bij bevragingen.
* Locaties om informatie en agenda zonder internet vrij te raadplegen.
* Vergaderruimtes met internet voor de wijkvergaderingen.

Maar voor we van start kunnen, moeten we ons bestaan kenbaar maken aan de bevolking.  Dus we hebben vooraleerst denkers en doeners nodig die deze idee willen scherpstellen om er vervolgens mee naar de mensen te trekken.  Een aantrekkelijke maar eenvoudige campagne.

Zegt het je wat ?  Wil je actief meewerken ?
Ga naar http://piratepad.net/YB4uvoOGVo
Daar kan deze tekst rijpen.  Daar kunnen we samen werken aan de uitwerking.  Want misschien hebt u dezelfde droom als ik, snakt u ook wel naar echte democratie.  Dan maken we er samen onze nieuwe werkelijkheid van, onze nieuwe samenleving.

Koen
Indignado
Antwerpen

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!