Foto's: Facebookgroep - Occupy Amsterdam

Nederlandse liberalen willen uitkeringen Occupy-demonstranten stopzetten

dinsdag 22 november 2011 10:48
Spread the love

De Occupy-activisten die al weken op diverse plaatsen in Nederland in tentenkampen demonstreren, moeten hun uitkering kwijtraken als ze die hebben. Dat stellen de Nederlandse liberalen ( VVD). De partij van premier Rutte lijkt zo Geert Wilders te willen overtreffen inzake neofascistische stemmingmakerij.

Het idee komt van de VVD in Den Haag, waar Occupy vreedzaam op het Malieveld kampeert. ‘Mensen die dag en nacht op het veld kamperen, moeten dat vooral zelf weten. Maar dan niet op kosten van de belastingbetaler,’ zegt VVD-fractieleider Boudewijn Revis.

Rechercheurs

Revis heeft al een plannetje bedacht: hij wil dat de gemeente sociaal rechercheurs naar het Malieveld stuurt om uit te zoeken wie van de actievoerders een uitkering ontvangt… Blijkbaar is dit liberalisme in de 21e eeuw: een aaneenschakeling van populistische ongerijmdheden. Revis: ‘Ik ga ervan uit dat veel activisten een uitkering hebben. Wie lang in de kou kan kamperen, kan ook zijn boterham verdienen. Maar wie werk heeft, kan niet zo lang op het Malieveld gaan zitten.’

‘Er is werk zat’

De landelijke VVD-fractie ondersteunt opvallend genoeg het pleidooi van de Haagse fractie. Het is gepermitteerd om zich te profileren op de kap van Occupy en de vrije meningsuiting.

‘Wanneer mensen gaan zitten blowen of bier willen drinken, dan hoeven ze dat niet op kosten van de hardwerkende Nederlander te doen,’ stelt Kamerlid Azmani. ‘Mensen mogen natuurlijk best demonstreren, ook als ze een uitkering hebben, maar ze moeten wel beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt. Ik zou het steunen als gemeenten de eventuele uitkeringsgerechtigden onder de demonstranten aanpakken. Er is werk zat in de Rotterdamse haven of het Westland.’

take down
the paywall
steun ons nu!