Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Daklozen, Costa, Sonja Regemortels, 't (h)art voor iedereen -

Help eens ’n Handje: comedy voor daklozen in Antwerpen

ANTWERPEN - "'t (h)ART voor iedereen" zette zich nogmaals in om via een cultureel evenement steun te bieden aan een project voor daklozen. Het voormalig klooster in de Ploegstraat werd gekraakt en is sindsdien een onderkomen voor daklozen. De opbrengst van deze benefietavond in coStA zal het klooster helpen om meer diensten te kunnen verlenen.

dinsdag 22 november 2011 19:25
Spread the love

Een comedy-night met gekende performers is een garantie voor een uitverkochte zaal.

Net zoals bij de vorige editie bleef geen stoeltje leeg, een succes voor ‘Help eens ’n Handje’.

“Niet zomaar geld doneren, maar zorgen dat het geld naar mensen en projecten gaat die impact hebben”, zo luidt hun motto. Het project dat hun vandaag voor ogen staat, is de daklozenwerking in “het kloosterke”.

Daar leeft permanent een twintigtal daklozen en ook kunstenaars kunnen er een atelier gebruiken. Dagelijks is er een broodbedeling en regelmatig een ‘volxkeuken’ waar eenieder gewoon mee aan tafel schuift voor een warme maaltijd.

Buiten die eerste basisbehoeften wil de organisatie nu voortgaan en bijvoorbeeld wasmachines en droogkasten ter beschikking stellen van de hulpbehoevenden. Reporters van DeWereldMorgen.be brengen vaak een bezoek aan het klooster, dus blijft u op de hoogte.

take down
the paywall
steun ons nu!