Vanaf vandaag is dit De Lindelei
Verslag, Nieuws, België, Lokaal, Antwerpen -

De Keyserlei heet voortaan De Lindelei

Occupy Antwerp kwam zaterdag samen op het Astridplein. Het kappen van de bomen is een harde pil om slikken voor de actievoerders. Er was een begrafenisstoet gepland. De actievoerders wandelden onder percussiebegeleiding. Ze begonnen met de De Keyserlei te herdopen tot De Lindelei. Zo herdenkt iedereen die over 'De Lindelei' spreekt de bomen die geveld zijn voor … ja waarvoor eigenlijk?

maandag 21 november 2011 10:29
Spread the love

Er waren ruim 60 deelnemers. Voor een groot deel dezelfde gezichten die eerder ook al de bomenkap probeerden tegen te houden. Regelmatig bleven voorbijgangers staan die overwegend positief reageerden. Met het kappen van ‘De Lindelei’ heeft het stad veel inwoners geraakt. Dit zal nog lang nazinderen net zoals zovelen de kap van de kerselaars aan het Museum van Schone Kunsten nog niet vergeten zijn.

take down
the paywall
steun ons nu!