Burgemeester Amsterdam waarschuwt Occupy-kamp

donderdag 17 november 2011 13:00
Spread the love

Burgemeester Van Der Laan (PvdA) liet tussen de regels door verstaan dat het Occupy-kamp aan het Beursplein beter zou verdwijnen tegen de Sinterklaasoptocht op 5 december. Eén en ander werd duidelijk in een interview in de talkshow ‘Pauw en Witteman’.

Van Der Laan was dinsdag in het laatavondprogramma uitgenodigd om toelichting te geven bij zijn veiligheidsbeleid, maar het onderwerp Occupy kwam ook even voorbij.

Op de vraag hoe lang de betogers er nog zouden staan, antwoordde de burgemeester: “Wanneer Sinterklaas over de daken gaat rijden, zou ik het mooi vinden dat ze verplaatsen naar de Zuidas, waar ze hun ding kunnen doen bij de banken daar.”

Van Der Laan laat dus wel de mogelijkheid om het protest verder te zetten aan de Zuidas, een zakendistrict ver buiten het stadcentrum en het zicht van de Amsterdammers.

Activisten op het Beursplein hebben al laten weten dat aan de Zuidas de symboliek van hun actie volledig verloren zou gaan. Op het Beursplein 5 ligt de ingang van de Amsterdamse effectenbeurs, de oudste financiële handelsbeurs ter wereld.

De druk op Occupy-Amsterdam begint uit verschillende hoeken toe te nemen: De conservatieve media laat zich al wekenlang zeer cynisch uit over de tentbewoners en ook de lokale handelaars hebben er genoeg van. Burgemeester Van Der Laan lijkt zich daar nu ook bij aan te sluiten.

take down
the paywall
steun ons nu!