Roger uit Zonhoven is délégué bij Rettig Belgium

Roger (links op foto): "Het is dringend nodig dat we eens buiten komen en tegen de regering zeggen dat we het niet meer pikken. De regering is onder druk van Europa te veel gefocust op maatregelen die niet goed zijn voor de werknemers. Ze gaan veel te veel mee in die retoriek van bezuinigingen. Mijn collega's en ikzelf voelen ons niet aangesproken om het gat dat de banken geslagen hebben te dichten."

"Ik slaag er toch ook in om mijn gezinsbudget zo goed mogelijk te beheren. De regering moet dat ook maar kunnen. Als ze willen besparen, moeten ze het geld halen waar het zit en dat zijn jammer genoeg niet de gewone werknemers. De overheid moet in tijden van crisis juist de steunmaatregelen behouden. Want als de mensen niet meer consumeren, zal de binnenlandse vraag dalen. België moet niet altijd luisteren naar Europa. Waarom kan een klein land als België net daar niet groot in zijn?"

Nieuws, Samenleving, België, ABVV, ACV, Economische crisis, Begrotingstekort, Besparingsplannen, Vakbondsactie, Heizel -

Op de werkvloer groeit het ongenoegen

Dinsdag verzamelden 6.000 vakbonds militanten van vooral het ACV en ABVV voor een protestbijeenkomst op de Heizel. Ze wilden een duidelijk signaal geven dat ze de op stapel staande drastische besparingen niet pikken.

woensdag 16 november 2011 11:30
Spread the love

We vroegen enkele militanten waarom ze naar de Heizel zijn gekomen en hoe ze aankijken tegen de besparingen. De verontwaardiging is groot.

take down
the paywall
steun ons nu!