De St-George's day wandeling

Zeebrugge -

St-George’s day-wandeling Zeebrugge

maandag 14 november 2011 20:37
Spread the love

Brugge krijgt 200.000 euro uit Impulsprogramma Kust voor verlenging St George’s day-wandeling

De Stad Brugge kreeg onlangs bevestiging van Vlaams minister voor Toerisme Geert Bourgeois dat binnen het Impulsprogramma Kust 200.000 euro vrijgemaakt wordt voor kwalitatieve verlichting en zitmeubilair op de verlenging van de St George’s day-wandeling. Opnieuw een mooie opsteker voor dit project en een nieuwe troef voor de strandwijk van Zeebrugge. Vlaams minister Hilde Crevits maakte eerder al 2 miljoen euro vrij naar aanleiding van 15 jaar burgemeesterschap Patrick Moenaert.

“De realisatie van de verlenging van de St George’s day-wandeling werd mogelijk gemaakt door Vlaams minister Hilde Crevits en is belangrijk voor de Stad Brugge en de strandwijk van Zeebrugge. Zo’n mooie realisatie verdient het echter ook om een hoogstaande kwalitatieve verlichting en meubilair te krijgen,” licht burgemeester Patrick Moenaert toe. “De stadsdiensten en de Vlaamse diensten EMT en AMT hebben daarvoor een mooi ontwerp uitgewerkt. De Stad heeft zelf extra budget uitgetrokken binnen het Stedenfonds en heeft bijkomende middelen bij het Impulsprogramma Kust aangevraagd. Wij zijn dan ook blij dat minister Bourgeois deze aanvraag honoreert.”

Ook schepen voor toerisme Jean-Marie Bogaert reageert enthousiast: “De verlenging van de St George’s day-wandeling was al een mooie verbetering voor de Zeebrugse strandwijk. Dankzij de bijkomende middelen van Vlaams minister Bourgeois kunnen we deze nu op een nog hoger niveau tillen.”

 

take down
the paywall
steun ons nu!