Verslag, Nieuws, België, Brugge, Beeldende kunst, Peter Puype -

Kunstenaar Puype in de Bond

Zijn vorig werk dat in Brugge werd tentoongesteld - 'Iconoclasm' - lokte heel wat controverse uit. Maakt Peter Puype het ook nu te bont in de zaal De Bond met 'Idol icon idiot'?

zondag 13 november 2011 00:00
Spread the love

Ondanks het feit, of juist omwille daarvan, dat Iconoclasm – een ‘ballenkraam’ waar je met stenen naar plaasteren Mariabeelden kon gooien – heel wat opschudding veroorzaakte, nodigde curator Dewilde Peter Puype opnieuw uit in Brugge voor een solotentoonstelling.

In ‘Idol icon idiots’ gaat Puype verder over de samenhang tussen katholicisme, kapitalisme en traditionele gezinswaarden. Hij is binnen de traditionele hedendaagse kunstwereld een buitenbeentje die zich ook daar afzet tegen het commercialisme. Toch kan deze tentoonstelling op heel wat belangstelling rekenen.

Op zaterdag 26 november zal in het cultuurcafé de Biekorf het boek van de tentoonstelling voorgesteld worden, gevolgd door een debat met onder andere Michel Dewilde (curator), Johan Debruyne (kunstcriticus, hART), Peter Puype (artiest).

De tentoonstelling loopt nog tot 27 november in De Bond, Smedenvest 1, Brugge. Zowel de boekpresentatie als de tentoonstelling zijn gratis toegankelijk.

take down
the paywall
steun ons nu!