Nieuws, Watmet, 11.11.11 Occupy Brussels -

Hoe moet het verder met de Occupy-beweging in België?

Hoe moet het verder met de Occupy-beweging in België?
zaterdag 12 november 2011 17:04

Enkele honderden mensen verzamelden op 11 november voor het Centraal Station in Brussel om de speerpunten van de Occupy-beweging te bespreken. Het was de eerste keer dat de verschillende lokale Occupy-bewegingen voor een nationale Volksvergadering bijeen kwamen.

Op het eerste gezicht kreeg je misschien de indruk van verveling of verminderde interesse in de beweging veroorzaakt door het ontbreken van een goed gestructureerde organisatie. Aan de andere kant toonde de bijeenkomst een intrigerende invalshoek ten opzichte van de publieke discussie ?tussen gewone burgers: de massa moet meestal geleid worden door een leider. Maar wat als deze leider de massa zelf is?

De Occupy-beweging in België, een stand van zaken.

take down
the paywall
steun ons nu!