De actie werd op touw gezet door de GSR, de erkende Gentse StudentenRaad.

Reden van het studentenprotest is dat de eerstejaars bachelor in de Humane Wetenschappen geconfronteerd worden met het feit dat hun opleiding, die normaal vier jaar duurt (drie jaar bachelor, een jaar master), nu vijf jaar zal gaan duren (met 2de masterjaar).

Die beslissing zal normaal van kracht worden tijdens academiejaar 2014-2015. De universiteit wordt een slechte communicatie verweten hieromtrent. Studenten werden hierover niet ingelicht bij de inschrijvingen voor dit jaar. Ergens staat er wel in heel kleine lettertjes vermeld dat een 2de masterjaar 'kan' worden ingevoerd. Maar tussen 'kan' en 'wordt ingevoerd', is een groot verschil, vindt de GSR.

Nieuws, Samenleving, Lokaal, Gent, Ugent, Gent, Universiteiten, Master, Studieduurverlenging, Humane wetenschappen -

Protest tegen 2-jarige master aan rectoraat UGent

GENT - '5 voor 4' was de naam van de actie waaronder woensdagmiddag tal van UGent-studenten aan het rectoraat protesteerden tegen de geplande invoering van een 2-jarige master.

donderdag 10 november 2011 10:45
Spread the love

take down
the paywall
steun ons nu!