Volksvergadering in Brugge

woensdag 9 november 2011 20:55
Spread the love

In Brugge wordt op 20 november vanaf 14u, met steun van zo goed als alle actieve Belgische Occupations, indignez-vous en Reële Democratie nu!, een gezellige familie-namiddag in volksvergadering-sfeer gehouden.
locatie: aan het standbeeld in het Albertpark, tussen ‘t Zand en station.

De elite is bang. Het volk is boos. De media zwijgt op het moment dat ze objectief hun werk zouden moeten doen. Ze hebben de Occupy beweging genegeerd net zoals ze deden met de voortdurende revolutie in IJsland.  Ze proberen ons nu te ridiculiseren net zoals ze de Indignados, die de Arabische lente van Noord-Afrika tot in het hart van Europa brachten, in een slecht daglicht probeerden te stellen.  Logisch, gezien het  gewicht van België ligt bij de financiële elite.

Kom uit uw zetel voor de poten er afgezaagd  worden!  Wees niet bang, maar  informeer Uzelf zo goed mogelijk.  Kom af en zorg dat ook U  gehoord wordt, wie U ook bent. Echt iedereen is welkom!

De beweging heeft de steun van elke Belg nodig ongeacht zijn politieke overtuiging. Uw stem  als burger moet en zal gehoord worden, ook buiten de huiskamer en het café!  Als de traditionele instanties  de zaak hadden kunnen oplossen, ..dan hadden ze dit reeds gedaan!?  Ze kunnen de occupy België beweging  steunen, maar we staan niet toe dat ze het laken opnieuw naar zich toe trekken.

Het is tijd dat de democratische legitimiteit van onze leiders, die de toekomst van onze kinderen willen vergokken, ter discussie gesteld wordt. Het is een grondwettelijk recht dit te doen in publieke ruimte, zonder daar toestemming voor te vragen.  Zijn stem laten horen zou de verantwoordelijkheid van elke burger moeten zijn, als zij of hij vindt dat hij niet meer vertegenwoordigd wordt.

Ja, deze beweging staat ook ergens vóór, beste dirigenten van het media circus. How about “iets ANDERS”?  Maar ondanks onze frustraties, is het project positief – een echte democratie voor en door de burger op te bouwen is de grootste uitdaging, die we enkel aankunnen als we allen samen ons volle potentieel benutten.  Dus iedereen is nodig, in het bijzonder nu, U!

Dus samengevat:
Nee, we gaan niet akkoord met:  het huidige systeem van roofdierkapitalisme ondersteund door de politiek.
Ja, we hebben ook een specifiek doel – directe inspraak voor de burger bij het zoeken naar een rechtvaardig alternatief.
En nee, we hebben geen leiders – want elke mens is even belangrijk.

Het proces van opbouw verloopt dan iets trager. Dat alles nog niet uitgekristalliseerd is, is ook maar normaal. We staan aan het prille begin..van een, laat ons hopen, nieuwe lente..wereldwijd!
Het heeft geen zin om te doen alsof de beweging alle antwoorden pasklaar heeft.
Die hadden onze “leiders” ook niet…

take down
the paywall
steun ons nu!