Verslag, Nieuws, België, CNE, Felipe Van Keirsbilck -

“500 dagen wachten om dan slechte regering te krijgen?”

Vakbondsmilitanten van ACV Brussel gingen woensdag het oude beursgebouw in Brussel te lijf met borstels en een berg schuim. “Wat de toekomstige regering voor ons in petto heeft is geen klassieke budgettaire strengheid, maar een regelrechte aanval op ons sociaal model”, zegt Felipe Van Keirsbilck, algemeen secretaris van de bediendecentrale CNE.

woensdag 9 november 2011 13:11
Spread the love

Bij de vakbonden zijn ze er niet gerust in. “Alle signalen die wij krijgen, zijn niet echt hoopgevend.  De werkloosheidsuitkering moet naar beneden. Het brugpensioen komt onder druk. De indexering wordt aangevallen. We hebben toch niet meer dan 500 dagen gewacht om dan een slechte regering te krijgen?”, zegt Felipe Van Keirsbilck.

“Wij hebben al een hele tijd een reeks redelijke voorstellen klaar om het gat in de begroting te dichten. Laten we gewoon terugkeren naar een normaal belastingssysteem. Het is niet normaal dat bedrijven gemiddeld 11,8 procent belastingen betalen, terwijl werknemers vier tot vijf keer meer betalen”, aldus Van Keirsbilck.

De actie aan de beurs is een opstap naar de vakbondsconcentratie aan de Heizel op 15 november. “Dat moet een heel grote meeting worden. Veel werknemers beseffen nog niet wat hen boven het hoofd hangt”, zegt Van Keirsbilck.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!