Verslag, Nieuws, België, Lokaal, Antwerpen -

Protest tegen bomenkap Antwerpse Keyserlei

Maandag werd actie gevoerd tegen de beslissing van het Antwerpse stadsbestuur om 74 gezonde lindebomen op de De Keyserlei te kappen. De bomen moeten wijken voor de heraanleg van de boulevard. Het stadsbestuur ging voorafgaand aan die beslissing nogal ondemocratisch te werk, vinden de actievoerders.

maandag 7 november 2011 20:20
Spread the love

Hoewel de stad in februari 2010 een inspraakproces opstartte over de heraanleg van De Keyserlei, waaruit bleek dat de mensen een groene verkeersvrije as wensten, deed het stadbestuur het tegenovergestelde.

Even op een rijtje: gemeenteraad:geen consultatie. Advies districtstraad van district Antwerpen: genegeerd. De 1354 bezwaarschriften die er tijdens het openbaar onderzoek binnenkwamen: prullenbak. Op 21 september 2011 levert de stedenbouwkundig ambtenaar een vergunning af.

take down
the paywall
steun ons nu!