Bosco Verticale

Bosco Verticale

zondag 6 november 2011 11:01
Spread the love

In de Italiaanse stad Milaan wordt een heel speciaal flatgebouw opgetrokken. In tegenstelling tot het klassieke uitzicht met veel glas, wordt er hier geopteerd om het flatgebouw er te laten uitzien als een verticaal bos. Het Bosco Verticale is een 110m hoog bos, bestaande uit 27 verdiepingen en een tweede toren van 76 meter. Volgens Stefano Boeri, de ontwerper, zouden de bostorens het microklimaat in de stad zelfs in stand houden. Stofdeeltjes worden opgevangen door planten en bomen en de lucht van de stad wordt hiermee ook gezuiverd. De torens worden volop gebouwd in het centrum van Milaan. De 2 torens hebben een equivalent van 10.000 vierkante meter bos en een woonoppervlak van 50.000 vierkante meter. De bouw is eigenlijk al een tijdje aan de gang (sinds 2007), maar we hebben nog niet kunnen vinden wanneer precies de opleverdatum zal zijn van beide gebouwen.

Meer informatie kan je vinden op de volgende site: http://www.stefanoboeriarchitetti.net/?p=207

take down
the paywall
steun ons nu!