Opvouwbare elektrische auto

Opvouwbare elektrische auto

zaterdag 5 november 2011 13:54
Spread the love

In het MIT in de VS heeft men een kleine elektrische stadsauto ontwikkeld, die tevens kan worden opgevouwen. Elk wiel blijkt een afzonderlijke bewegingsvrijheid te hebben en een aparte elektrische aandrijving. Hierdoor kan de auto vrijwel ter plekke ronddraaien. En aangezien er geen verbrandingsmotor aanwezig is, kan het voertuig ook nog eens veel compacter worden uitgevoerd en zelfs worden opgevouwen tijdens het parkeren. Op een normale parkeerplaats kunnen er 3 van zulke wagens worden geparkeerd. Het is in elk geval een interessant project en er wordt duidelijk nagedacht over de toekomst van mobiliteit, en dan vooral over stadsmobiliteit.

Meer informatie kan je trouwens hier lezen: http://cp.media.mit.edu/research/54-citycar

take down
the paywall
steun ons nu!