Occupy Edinburgh

vrijdag 4 november 2011 15:33
Spread the love

Occupy Edinburgh op St Adrew Square is -in vergelijking met andere steden- een kleinschalig protest- en actiebeweging. De bezetting begon op 15 october 2011. Zo’n 200 betogers waren die dag op het plein samengekomen rond het Melville Monument met slogans als “humanity: don’t leave home without it” en “99% serve 1% you are the 99%”.

Momenteel is bijna de helft van het plein gevuld met (voornamelijk lege) tenten. Twee keer per dag houden de bezetters een vergadering waarbij de gewone burger vragen kan stellen. De politie is aanwezig maar toont geen vijandigheden ten opzichte van de betogers.

Ondanks de steun van Friends of the Earth International Board Meeting als ook van raadsleden van de Scottisch Green Party, zijn er permanent maar een handvol betogers aanwezig. De lage opkomst kan deels te wijten zijn aan het gure weer in Schotland.

In de steden Glasgow en Dundee waren er gelijkaardige protestacties. 

website: http://occupyedinburgh.org/

take down
the paywall
steun ons nu!