Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Offerfeest, Ritueel slachten, Unie der Moskeeën en Islamitische Verenigingen van Antwerpen -

Protestactie Antwerpse moskeeën aan het stadhuis

ANTWERPEN - Vrijdag verzamelden 12 vertegenwoordigers van Antwerpse moskeeën op de Grote Markt. De aanleiding: de door de stad verspreide brochures om de slachtvloer met verdoving te promoten. Uit onvrede leverden ze de brochures terug af aan het stadhuis. Ze roepen de moslimgemeenschap op om te zorgen dat het Offerfeest conform de wetgeving wordt georganiseerd.

vrijdag 28 oktober 2011 16:55
Spread the love

“De slachtvloer waar verdoving van het dier wordt voorzien, waaronder die aan de Slachthuislaan in Antwerpen, die de stad inricht ter gelegenheid van het Offerfeest is voor ons onaanvaardbaar”, zegt Ibrahimi Jamel van de Unie der Moskeeën en Islamitische Verenigingen van Antwerpen.

“Alle Antwerpse moskeeën zullen die slachtvloeren boycotten. We vrezen immers dat de stad hier een precedent wil scheppen, voor een eenzijdige, brede toepassing van verdoving, zoals het geval was met het hoofddoekenverbod. Wij roepen de Antwerpse moslimgemeenschap dan ook op om hun offerdieren enkel te slachten op plaatsen waar de moslimregels worden gerespecteerd, namelijk aan Park Spoor Noord”, zei Ibrahimi Jamel van de Unie der Moskeeën en Islamitische Verenigingen van Antwerpen.

Aan het stadhuis kregen ze niet burgemeester Patrick Janssens (SP.A) te zien, ook niet de bevoegde schepen van Sociale Zaken, Monica De Coninck (SP.A). Stadsadviseur en Antwerpse Open VLD’er Hicham El Mzairh kwam wel luisteren naar de opmerkingen.
Hij herhaalde dat het de vrije keuze blijft van de moslims zelf om te beslissen welk soort slachting hij wil voor zijn offerdier.

Alle achtergelaten brochures werden achteraf overgebracht naar het stadhuis door een stadsmedewerker.

Beijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627871764645/show/

take down
the paywall
steun ons nu!