Brugge, Studentenkoten, Jongsocialisten Brugge -

Protest voor goedkope studentenkoten

vrijdag 28 oktober 2011 17:56
Spread the love

De jongsocialisten van Brugge willen goekopere studentenwoningen in Brugge. “Een kot in Brugge kost gemakkelijk 300 Euro per maand. Dat is voor veel studenten onbetaalbaar” zegt Sanne Doms Voorzitter van de jongsocialisten Brugge. De jongsocialisten van Brugge willen goekopere studentenwoningen in Brugge. “Een kot in Brugge kost gemakkelijk 300 Euro per maand. Dat is voor veel studenten onbetaalbaar” zegt Sanhebben we vandaag onze tent opgezet op ‘t zand. Zo kunnen de studenten die zich hier geen kot kunnen veroorloven bij ons gratis overnachten.” Met deze symbolische actie willen de jongsocialisten het standsbestuur erop wijzen dat er nog veel te weinig gedaan wordt om iedereen een kans te geven om te gaan studeren in Brugge.

Momenteel studeren er meer dan 6000 studenten in Brugge en elk jaar komen er steeds meer jongeren bij. In de voorbije jaren was er een groot tekort aan studentenkoten, dat heeft de stad goed aangepakt en er zijn een heleboel nieuwe studentenwoonsten aan het bijkomen. “We zijn blij met de plannen voor nieuwe koten en de goede voorwaarden die men eist voor de bouw van studentenwoningen, maar nu zouden we graag meer regels zien met betrekking tot de diversiteit van de prijzen”. De hogescholen hebben in Brugge een paar unieke richtingen, dit trekt studenten aan van over heel Vlaanderen. “We zouden het heel jammer vinden als studenten niet kiezen voor deze richtingen omdat er te weinig goedkope alternatieven zijn” aldus Sanne Domsne Doms Voorzitter van de jongsocialisten Brugge.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!