Interview, Nieuws, Samenleving, België, Miss Maghreb Farrah Benfatma Winfrey, Miss Maghreb 2011 -

Miss Maghreb 2011 – een finaliste aan het woord

Maghrebijnse dames uit zowel Nederland als België ijveren voor de titel van Miss Maghreb 2011. Uit meer dan 80 ingeschreven kandidates werden 10 finalisten gekozen, waaronder de Brusselse Farrah 'Winfrey' Benfatma.

vrijdag 28 oktober 2011 11:10
Spread the love

Miss Maghreb 2011, een evenement – zoals vermeld op de website – waar het accent wordt gelegd op de ‘stijlvolle en mondige’ Maghrebijnse dames met oog voor meer dan de fysieke schoonheid. Er wordt immers niet in badpak gedefileerd.

Zowel dames uit Nederland als België ijveren voor de titel van ‘Miss Maghreb 2011’. Uit meer dan 80 ingeschreven kandidates werden 10 finalisten gekozen, waaronder de 22-jarige studente communicatie, Farrah ‘Winfrey’ Benfatma. Op zondag 30 oktober hoopt zij de titel te halen in de Zuiderkroon in Antwerpen.

Waarom hebt u besloten om aan dit evenement mee te doen?

Farrah ‘Winfrey’ Benfatma: “Gezien ik niet van de smalste ben en vind dat de Maghrebijnse vrouw eveneens voor haar andere capaciteiten mag worden beoordeeld, vond ik het van belang om deel te nemen aan deze wedstrijd.”

Vallen de voorbereidingen te combineren met uw huidige activiteiten, zoals uw studie?

“Ja, dat valt best mee. We ontmoeten elkaar immers enkel tijdens het weekend. De repetities verlopen vlot en vinden vaak plaats op zaterdag.”

Sinds wanneer houdt u zich hiermee actief bezig?

“Sinds juni ben ik hier wekelijks mee bezig. We leren hoe we moeten defileren, leren samen een choreografie aan, alsook een gezamenlijk lied dat we op 30 oktober aanstaande zullen zingen. Daarnaast bereid ik ook een eigen act voor, waar ik mijn talent kan tentoonspreiden.”

U bent één van de twee Belgische finalisten, naast acht Nederlandse. Is er een verschil tussen Maghrebijnse dames uit België en Nederland?

“Ik ben zelfs de enige tweetalige (lacht) én enige Brusselaar. Zoveel verschil is er niet. Ik vind de meisjes uit Nederland zeer open en hartelijk.”

Welk advies zou u geven aan dames die volgend jaar zouden willen meedoen?

“Geloof vooral in jezelf. Zelfvertrouwen is de basis van alles. Voeg daar ook motivatie aan toe. Ongeacht of je smal, rond, klein of groot bent, waag je kans.”

take down
the paywall
steun ons nu!