Nieuws, De week in muziek -

LuisterPost: De week in muziek 28/10/11

De Week In Muziek met een nieuwe plaat van Lieven Tavernier, het bankroet van UB40, betalen voor Daytrotter, de terugkeer van Stone Roses, Elvis Costello op Sesamstraat, nieuwe cd’s en concertaankondigingen.

vrijdag 28 oktober 2011 00:14
Spread the love

We weten nu ook

Dat de legendarische singer-songwriter Lieven Tavernier half november een nieuwe plaat uitbrengt. Ze heet Witzand’ en werd geproduceerd door Koen Gisen, bekend van zijn productie voor The Bony King of Nowhere en lid van An Pierlé’s White Velvet.

Dat de beroemde Britse reggaeband UB40 bankroet is verklaard, net als vier van de originele leden. De groep die ooit begon als een stel werklozen en talloze hits scoorde, bestond reeds sinds 1978.

Dat de onvolprezen sessie-site Daytrotter niet meer gratis is. Snik

Dat er een kunstprijs wordt genoemd naar wijlen Sex Pistolsmanager Malcolm McLaren, de man die stelde dat ‘anarchie verkoopt’. De prijs wordt uitgereikt in het kader van het New Yorkse Performa-festival.

Dat de man die de hoes van de superbe Bon Iver-cd heeft geschilderd, er een walpaper voor de computer van heeft gemaakt.

Dat Randy Newman in februari niet alleen naar de AB komt, maar op zondag 26 februari ook naar cultuurcentrum Hasselt en op 22 maart speelt hij ook nog eens in de Antwerpse Bourla.

Dat The Stone Roses weer samen komen (de geruchten waren al jaren aan de gang) en het is ernstig want bassist Mani heeft er zelfs Primal Scream voor verlaten.

Dat Elvis Costello een gelimiteerd extraatje voor zijn fans uitbrengt. The Return Of The Spectacular Spinning Songbook!!! bevat 1 cd, 1 dvd en 1 lp (op 10 inch-formaat) en wordt slechts in 1500 exemplaren uitgebracht. Allemaal krijgen ze een handtekening van de man hemzelve mee. De prijs van het ding is 250 dollar… En omdat we nu toch bij Costello zijn, mogen we u zijn passage op Sesame Street niet onthouden.

Nu uit

The Brandt Brauer Frick Ensemble – Mr. Machine
Minimal jazz met een technopolsslag.

Magazine – No Thyself
Het eerste materiaal in 30 jaar van de legendarische New Wave band rond Howard Devoto.

Arboretus – Soundscape De Nostalgia
Solo project van de Britse multi-instrumentalist Alex Fawcett (Oceanus, Sleepless Dreams). Post-rock met veel invloeden uit onder meer shoegaze en ambient. Download gratis op bandcamp

Strange Boys – Live Music
Derde plaat van dit wonderlijk gezelschap.

Thomas Dolby – A Map of the Floating City
Eerste studio-cd in 19 jaar.

Justice –  Audio, Video, Disco
Frans elektronicaduo Gaspard Augé en Xavier de Rosnay met hun tweede plaat (na 4 jaar) met rock en proginvloeden…

Kid Koala – Space Cadet
Met boekje en wonderlijke deejay-geluiden.

She & Him – A Very She & Him Christmas 
Folkduo Zooey Deschanel en M. Ward zijn er vroeg bij.

Various – The Bridge School Concerts 25th Anniversary Edition [3xDVD of 2CD]
Compilatie van de concerten die Neil Young elk jaar organiseert. Met exclusieve opnamen van Bruce Springsteen, Neil Young & Crazy Horse, The Who, Thom Yorke, R.E.M., Metallica, Jonathan Richman…

Concertaankondigingen

Hij mag dan al gescheiden zijn, muziek maken doet hij nog steeds als de besten en de man zijn recentste plaat Demolished Thoughts laat dat buiten kijf. Thurston Moore komt op 13 december naar de Concertzaal van Vooruit.

De zoon van Ian, Baxter Dury, speelt op zaterdag 14 januari in de Orangerie van de Brusselse Botanique.

De Canadese folkzangeres Loreena McKennitt komt op zaterdag 7 april  naar het Koninklijk Circus, Brussel. Voorverkoop vanaf vandaag (vrijdag).

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!