Verslag -

Actie in Brugge: “iedereen mag bijleren”

De subsidieregeling voor het onderwijs aan asielzoekers wordt aangepast. Mensen die niet over verblijfspapieren beschikken kunnen geen cursussen meer volgen in Vlaanderen. Bij vzw Wijzer in Brugge is men verontwaardigd. Nieuwkomers leren er Nederlands spreken en schrijven. Daarom wou men zoals in andere (middel)grote steden in Vlaanderen een actie op het getouw zetten.

donderdag 27 oktober 2011 15:44
Spread the love

In de uitnodiging voor de protestactie  hebben de organisatoren de cursisten op een speelse manier  geïnformeerd over hoe de ballonnenactie zou verlopen. Rond kwart na 11 trokken een vijftigtal cursisten en lesgevers in het koude herfstweer van de Jeruzalemstraat naar de Grote Markt van Brugge. Er werden ook koekjes met een kaartje over de actie uitgedeeld aan de mensen langs de weg.

De lesgevers vinden het erg dat zij als politieagenten mensen de cursisten de toegang tot de lessen moeten ontzeggen. Normalerwijze controleren ze de papieren (vreemdelingenkaart) bij de aanvang van de les. Tegenwoordig is het zo dat de asielzoeker de ene maand een toelating heeft, maar de volgende maand door een vertraging van de procedure niet meer over een kaart beschikt. Hoe kan een asielaanvrager nog weten wanneer hij nog recht heeft de lessen te volgen?

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!