Antwerpen, Lokaal, ACW, Antwerpen, Werelddag van verzet tegen armoede -

Werelddag verzet tegen armoede in Antwerpen

ANTWERPEN - Onderwijs was het thema van de Werelddag van verzet tegen armoede op maandag 17 oktober in Antwerpen. 'Stoparmoede.nu' organiseerde deze manifestatie. Vijf tips om het onderwijs op maat van jongeren te brengen, werden afgewisseld met Antwerpse jongeren die rappen over de problematiek en met getuigenissen van jongeren die zelf in armoede leven.

maandag 24 oktober 2011 18:00
Spread the love

Het ACW deelde soep uit en kinderen konden de campagne ‘Armoede is geen kinderspel’ steunen door hun handafdruk op een poster te zetten, hun naam er in te schrijven om zo een stem tegen kinderarmoede te geven.

De studenten van de Karel de Grote-hogeschool van Antwerpen, meer bepaald de sociaal werkers, hadden hun eigen actie op poten gezet. Er hingen al een hele week witte geknoopte lakens voor de hogeschool en maandag vertrokken zij te voet van hun campus naar de Groenplaats. Met megafoon, witte geknoopte lakens rond hun nek en enkelen in het rode T-shirt van de dag van het verzet tegen armoede.Hun slogans schreven ze tijdens de manifestatie met krijt op de grond. De uitspraak “de waarheid komt uit een kindermond” werd werkelijkheid toen het dochtertje van een docent haar eigen slogans door de megafoon liet klinken onderweg: “armoede stop, dat zegt ook kabouter Plop” en “armoede kan niet, dat vindt ook zwarte piet”.

take down
the paywall
steun ons nu!