Lokaal, Antwerpen, Verontwaardigden, Occupy Wall Street, Ongelijkheid en discriminatie, Laat de rijken betalen, Moeder aarde, Occupy Antwerp -

Occupy Antwerp op Groenplaats

ANTWERPEN - In navolging van de Europese indignados en het Amerikaanse 'Occupy Wall Street' was er zaterdag ook 'Occupy Antwerp', een volksvergadering op de Groenplaats. Zeg maar de Vlaamse verontwaardigden! Een gevoel van massale onrechtvaardigheid bracht hen immers samen. Ze willen aantonen dat ze bondgenoten zijn van iedereen die onrechtvaardig behandeld werd door de macht van de elite.

maandag 24 oktober 2011 16:55
Spread the love

De actievoerders kwamen vreedzaam samen om onder meer de volgende feiten publiek te maken. Bedrijven bepalen meer en meer wat onze overheden moeten doen! Ze gaan steeds vrijuit, nochtans hebben ze straffeloos hun bedrijven laten redden met belastinggeld, en blijven ze hun toplui exorbitante bonussen uitbetalen.

Ze hebben ongelijkheid en discriminatie op de werkvloer nagestreefd, gebaseerd op leeftijd, huidskleur, gender en seksuele voorkeur.

Ze hebben het voedselsysteem vergiftigd door nalatigheid, en hebben het landbouwsysteem ondermijnd door het te monopoliseren. Ze hebben geld verdiend met de wrede behandeling van ontelbare dieren, en proberen dat te verstoppen.

Ze werken systematisch met onderaannemers om op die manier minder lonen te moeten betalen en minder te moeten bijdragen aan de gezondheidszorg. Ze hebben miljoenen uitgegeven aan advocaten om niet aan hun contractuele verplichtingen voor de gezondheidszorg te moeten voldoen. Enkele sfeerbeelden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!