Nieuws, Samenleving, België, Gent, Banken, Steenkoolcentrales, Netwerk Vlaanderen, Groene energie -

Bankroet: als de rook rond de banken (niet) verdwijnt

Netwerk Vlaanderen gaat ronkende verklaringen die in schril contrast staan met het gevoerde beleid te lijf op Kolenkermis op de Kouter te Gent en wijst de banken daarmee nog maar eens op hun verantwoordelijkheid. Aan het publiek om aan de alarmbel te trekken en slappe excuses te ontmaskeren.

maandag 24 oktober 2011 11:22
Spread the love

De campagne Bankroet roept Belgische banken op om niet langer geld te steken in bedrijven die het milieu schaden door steenkoolcentrales te bouwen, regenwoud te kappen of olie uit teerzand te winnen. De banken leggen wel allemaal mooie intenties voor over het milieu, maar hun investeringen blijven gewoon verder lopen. Het illustreert nog maar eens hoe het financiële systeem, dat sowieso de laatste tijd sterk in vraag wordt gesteld, ten koste van alles alleen maar wil groeien en meer winst maken.

Bankroet onderzocht acht banken die in België actief zijn. Alleen Triodos doet niet mee aan het onleefbaarder maken van onze planeet. Door de actie weten de andere banken dat ze in het oog gehouden worden.

Hoewel het niet zo warm was, liep er met de najaarszon veel volk rond in Gent. Zowel de spelen als de warme wafels trokken de aandacht en om een wafel te kunnen krijgen moest je eerst deelnemen aan één van de spelen…

Voeg daar nog wat live muziek bij en de organisatoren hadden een geslaagd concept om hun punt onder de aandacht te brengen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!