15 oktober 2011 Hier mag het niet stoppen, toon je verontwaardiging

zondag 23 oktober 2011 14:27
Spread the love

Zaterdag 15 oktober zal voor alle deelnemers van de indignados-betoging als een memorabele dag in het geheugen gegrift staan. Over gans de wereld werd betoogd n.a.v. de negatieve gevolgen van het kapitalisme.

Via de media merkte ik dat veel mensen met verschillende achtergrond begrip hadden voor deze acties. Meer nog, sommigen vonden het hoog tijd en zeiden te hebben gewacht op dit moment. Eindelijk, dit kan een moment van verandering zijn, ook in België

Iedereen  had er plezier in zaterdag, dat was duidelijk te zien. Geweldloos, met veel slogans en kleuren werd betoogd. Alle verontwaardigden met de glimlach, vastberaden.

De media was massaal aanwezig en de betoging kwam uitgebreid aan bod op tv, de kranten, online. Alleen heb ik de indruk dat de politiek de boodschap “Het is genoeg geweest” nog maar eens negeert. Niet alleen wat de banken betreft. De levensstandaard van velen daalt ten gevolge van de maatregelen die genomen worden.

Hier mag het niet ophouden, de gevolgen van de besparingen die worden doorgevoerd zal de samenleving nog meer onderuit halen. Meer en meer personen worden geconfronteerd met de nare gevolgen van de crisis. Op zondag 30 oktober wordt opnieuw een betoging georganiseerd. De kans voor elkeen om blijk te geven van je ongenoegen i.v.m. de hoge energieprijzen, onbetaalbare huurwoningen, uitkeringen en pensioenen die onder de armoedegrens liggen, gebrek aan sociale woningen, subsidies die verminderen of gewoon geschrapt worden, onzekerheid, sociale uitsluiting enz.

Iedereen heeft recht op een fatsoenlijk leven; een dak boven het hoofd, eten, opleiding en nog veel meer. Iedereen zou verontwaardigd moeten zijn. Toon je solidariteit, zorg mee voor verandering. Kom naar Brussel op 30 oktober om 13:30 Station BXL-Noord.

take down
the paywall
steun ons nu!