Nieuws, Economie, Milieu, België -

Bankroet houdt Kolenkermis op de Kouter

GENT - Op 22 oktober 2011 organiseerde Netwerk Vlaanderen op de Gentse Kouter een Kolenkermis. Bankroet viseert klimaatschadelijke investeringen als financiering van steenkoolcentrales en promoot een groene economie met lage CO2-uitstoot.

zaterdag 22 oktober 2011 20:15
Spread the love

In juni 2010 lanceerde Netwerk Vlaanderen de Bankroetcampagne. Ze roept Belgische banken op hun bijdrage te leveren om de opwarming van de aarde tegen te houden. Banken investeren miljarden in steenkool en dat is een ramp voor het klimaat. De campagne kreeg ruime bijval. De eisen werden onderschreven door 4000 ondertekenaars waaronder verschillende prominente politici. Tot hier het goede nieuws: bijna iedereen erkent dat klimaatopwarming een ernstig probleem is. Maar de banken en politici zetten hun woorden niet om in daden. Banken vinden het klimaat belangrijk, maar zoveel mogelijk winst maken toch nóg iets belangrijker.

Bankroet neemt geen genoegen met ronkende verklaringen en vage intenties en riep een Kolenkermis in het leven. Het publiek kwam mee worstelen tegen slappe excuses en kegelde de financiering voor steenkoolcentrales weg. Ook Lady Angelina, Neveneffecten en warme wafels waren van de partij.

take down
the paywall
steun ons nu!