Nieuws, Economie, Milieu, België -

Bankroet houdt Kolenkermis op de Kouter

GENT - Op 22 oktober 2011 organiseerde Netwerk Vlaanderen op de Gentse Kouter een Kolenkermis. Bankroet viseert klimaatschadelijke investeringen als financiering van steenkoolcentrales en promoot een groene economie met lage CO2-uitstoot.

zaterdag 22 oktober 2011 20:15
Spread the love

In juni 2010 lanceerde Netwerk Vlaanderen de Bankroetcampagne. Ze roept Belgische banken op hun bijdrage te leveren om de opwarming van de aarde tegen te houden. Banken investeren miljarden in steenkool en dat is een ramp voor het klimaat. De campagne kreeg ruime bijval. De eisen werden onderschreven door 4000 ondertekenaars waaronder verschillende prominente politici. Tot hier het goede nieuws: bijna iedereen erkent dat klimaatopwarming een ernstig probleem is. Maar de banken en politici zetten hun woorden niet om in daden. Banken vinden het klimaat belangrijk, maar zoveel mogelijk winst maken toch nóg iets belangrijker.

Bankroet neemt geen genoegen met ronkende verklaringen en vage intenties en riep een Kolenkermis in het leven. Het publiek kwam mee worstelen tegen slappe excuses en kegelde de financiering voor steenkoolcentrales weg. Ook Lady Angelina, Neveneffecten en warme wafels waren van de partij.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!