Nieuws -

Luisterpost: De Week in Muziek 21/10/2011

De Week In Muziek met muzikanten in de Wall Streetprotesten, een nieuwe cd van Leonard Cohen, de tand van John Lennon, de ramp van Mick Jagger, de terugkeer van Paul Simon’s ‘Graceland’ live, een concertaankondiging van Randy Newman en verder nieuwe cd’s van Noam Chomsky (!), T-Bone Burnett, Geike, Real Estate, M83, Headphone…

vrijdag 21 oktober 2011 00:16
Spread the love

Wat hebben we geleerd deze week?

1) Dat er ook muzikanten zijn die deelnamen aan de protesten in de VS. Lees hier het verslag van wat Tim Holland (Sole And The Skyrider Band) meemaakte bij Occupy Denver.

2) Dat de 56-jarige zoon van wijlen Bo Diddley tijdens de door Occupy Wall Street-geïnspireerde protesten in Gainesville (Florida) gearresteerd werd in het park dat genaamd werd naar zijn legendarische vader…

3) Dat sixtiesicoon Leonard Cohen een nieuwe plaat heeft opgenomen en dat ze volgend jaar uitkomt.

4) Dat ‘We All Go Back To Where We Belong’, de afscheidssingle van R.E.M. gestreamd wordt op Rolling Stone.com.

5) Dat ook de nieuwste van Tom Waits al volledig te beluisteren valt.

6) Dat The XX niet alleen bij muziekliefhebbers geliefd is, maar ook door collega’s zeer gewaardeerd. Ze zorgden er zelfs voor dat Everything But The Girl nog eens een zeldzame keer samen een liedje opnamen. Hoor die song samen met onder meer xx-covers door Gorillaz, jj, Four Tet, The Antlers en OMD.

7) Dat één tand van John Lennon op 5 november geveild wordt en dat het ding waarschijnlijk voor meer dan 10 000 pond zal verkocht worden.

8) Dat Mick Jagger misschien één van zijn tanden moet veilen, want van zijn project Super Heavy (met Joss Stone en Dave Stewart) zijn er in de VS op anderhalve maand slechts 33 000 exemplaren verkocht.

9) Dat er een nieuwe site is met daarop gratis mp3’s van een karrenvracht alternatieve bands.

10/ Dat het legendarische shoegaze-gezelschap Mazzy Star eindelijk terug is.Op 8 november komt hun eerste nieuw materiaal uit sinds 1996. 

11) Dat Paul Simon in 2012 de 25ste verjaardag van zijn ‘Graceland’-plaat gaat vieren met een tournee met zoveel mogelijk van de oorspronkelijke muzikanten, waaronder Ladysmith Black Mambazo.

12) Dat Randy Newman op 25 februari 2012 naar de AB komt!

Uit nu:

T Bone Burnett – Presents The Speaking Clock Revue`

Met onder meer Elvis Costello, Gregg Allman, Elton John/Leon Russell, Neko Case, Marc Ribot, John Mellencamp, Jeff Bridges… live-opnamen van een benefietshow.

Noam Chomsky – The Noam Chomsky Box
Zesdelige set waarin Chomsky aan het woord verzameld wordt. Over tal van zijn geliefde onderwerpen: de macht van de staat, imperialisme, de vrije markten…

Cowboy Junkies – Sing in My Meadow
Derde deel van een reeks platen die live in de studio worden opgenomen. 100 procent Cowboy Junkies.

Geike – For The Beauty Of Confusion
Voormalige frontvrouw van Hooverphonic en ook bekend van de Dorléac-plaat die ze samen met Spinvis maakte. Treedt onder meer op 17.12 in de Cactus Club@MaZ op.

Headphone – Woods
Excellente elektronische pop uit Gent.

M83 – Hurry Up We’re Dreaming
Dubbelaar die gemengde reacties uitlokt, maar zeker een pak knappe songs bevat.

Real Estate – Days
Tijdloze, droompop van Alex Bleeker (…And The Freaks), Matthew Mondanile (Ducktails) en Martin Courtney. Zaterdag in de Gentse Charlatan.

Psychic Ills – Hazed Dream
Psychrock voor liefhebbers van Spacemen 3, Ariel Pink, Wooden Shjips…

Sandro Perri – Impossible Spaces
Stel u voor dat Ariel Pink en Todd Rundgren meespelen met een jazzrockversie van The Velvet Underground.

Reigns – The Widow Blades
De winter is in het land en dit is er de perfecte soundtrack voor.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!