Goed voorbeeld doet volgen?

Goed voorbeeld doet volgen?

woensdag 19 oktober 2011 17:52
Spread the love

In tegenstelling tot vorige berichten, wil Frankrijk de beslissing van het per 1 januari invoeren van een extra belasting (“vettax”) op gezoete frisdranken aanpassen : buiten de suikerhoudende zullen dus ook de aspartaambevattende dranken onder deze maatregel vallen. Dit volgend op de “verontrustende studies/rapporten betreffende de alarmerende consumptieverhoging van kunstmatige zoetstoffen”.

En in het verlengde hiervan een meer dan goed voorbeeld op de franse markt :

Vanaf 1 januari zal de franse supermarktketen Système U (Super U, Hyper U, +/- 1500 winkels in Frankrijk) de toevoeging van zoetstoffen en met name aspartaam in hun frisdranken (eigen merk) in de ban doen. Dit is de 1e maal dat een industriëel zo’n verregaande maatregel neemt.

Système U had al afgezien van parabenen in hun cosmetische produkten en teflon in keukenattributen. Hun president, Serge Papin, droomt ervan om dé marktleider van gezonde produkten te worden.

http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2011/10/13/04016-20111013ARTFIG00637-taxe-sodas-les-boissons-light-ne-seraient-pas-epargnees.php

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!