Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Stop Armoede Nu!, Dag van Verzet tegen Armoede -

Antwerpen: actie Stop Armoede Nu voor betere onderwijskansen voor alle jongeren

ANTWERPEN - Het platform Stop Armoede Nu! en partners uit het jeugdwerk, de integratiesector en het onderwijs voerden maandag 17 oktober op de Antwerpse Groenplaats actie tegen kinderarmoede en voor toegankelijk onderwijs met toekomstperspectief voor alle jongeren. Zo'n 300-tal Antwerpenaars - veel jeugd én politici - kwam naar de verschillende actievoerders luisteren.

dinsdag 18 oktober 2011 15:20
Spread the love

Het aantal jongeren dat de school verlaat zonder diploma is hoog. Het aantal zittenblijvers in Antwerpen is dubbel zo hoog als in Vlaanderen, zowel voor basis- als voor secundair onderwijs.

Verschillende studies tonen aan dat de kans om zonder diploma het onderwijs te verlaten 2 tot 50 procent hoger is voor leerlingen die ooit zijn blijven zitten. Voor kinderen die twee of meer jaren hebben overgedaan is die kans zelfs 90 procent hoger.

In het kader van de internationale Dag van Verzet tegen Extreme Armoede vroeg de actievoerders gelijke onderwijskansen voor alle jongeren:

– verklein de kloof tussen school en leerlingen, geef alle leerkrachten expertise over de context waarin maatschappelijk kwetsbare jongeren opgroeien;

– promoot acties die zittenblijven tegen gaan;

– ontwikkel een gemeenschappelijke strategie voor anderstaligen;

– ga voor een sociale mix op alle scholen;

– ga voor een maximumfactuur in het secundair onderwijs, te beginnen in de eerste graad.

Muzikaal intermezzo was er met het optreden van Betonne Jungle, Gha blok en Kras. Tomatensoep voor iedereen.

Beijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627793517299/show/

take down
the paywall
steun ons nu!