Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Stop Armoede Nu !, Antwerpen, Gelijke onderwijskansen, Welzijnszorg, Kwetsbare jongeren, Dag van protest tegen armoede, Betere onderwijskansen, Recht op onderwijs, Soep op de stoep -

Actie Stop Armoede Nu! voor betere onderwijskansen

ANTWERPEN - Het platform Stop Armoede Nu! en partners uit het jeugdwerk, de integratiesector en het onderwijs voerden maandag 17 oktober op de Antwerpse Groenplaats actie tegen kinderarmoede en voor een toegankelijk onderwijs met toekomstperspectief voor alle jongeren. Bij de internationale dag van verzet tegen extreme armoede vragen de actievoerders gelijke onderwijskansen voor alle jongeren.

dinsdag 18 oktober 2011 12:25
Spread the love

Vandaag leeft meer dan 1 op de 6 kinderen en jongeren in België in armoede, en dat is onaanvaardbaar. Het aantal jongeren dat de school verlaat zonder diploma is hoog. Het aantal zittenblijvers in Antwerpen is dubbel zo hoog als in Vlaanderen, zowel voor basis- als voor secundair onderwijs.

Verschillende studies tonen aan dat de kans om zonder diploma het onderwijs te verlaten 20 tot 50 procent hoger is voor leerlingen die ooit zijn blijven zitten.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!