Zomaar prikkeldraad zonder reden
15M-beweging, 15O, Politieprovocatie, Sabotage -

Uitgekookt plan van de politie en overheden om de Indignados te belasteren

maandag 17 oktober 2011 07:27
Spread the love

De politie heeft blijkbaar tenten en materiaal in het HUB, waar de Indignados een week mochten logeren, beschadigd tijdens de betoging toen ze  het gebouw leeg haalde. Zielig. Wraak omwille van de op heterdaad betrapte collega bij de Dexia actie?

Een gedeelte van de laatste wandaden van de politie  zijn ook gefilmd.

Als eerste hebben de flikken daar al het eten van de indignados weggegooid. De officiële reden was hygiëne en veiligheid, blijkt dat ze het nodig vonden om alle persoonlijke spullen te doorzoeken (“veiligheid”) en de ecologische toiletten kapot te kloppen (“hygiëne”).

De toiletten van het gebouw zelf waren reeds gesabotteerd met sneldrogende cement voor de Indignados het gebouw binnen trokken. Ze deden nix verkeerd. Ze hadden toestemming van de rector van de universiteit om er te verblijven. Toch worden ze door burgemeester Pivin van Koekelberg uit het gebouw gezet zonder pardon. Provocateurs hebben hard gewerkt om voor Pivin een schijnreden te fabriceren.

De politici hebben geen antwoord op onze  terechte aanklachten tegen een onmenselijk systeem. Ze weten dat hun democratische vertegenwoordiging maar schijn is en dat ze die schijn alleen maar kunnen ophouden met nog meer leugens, nog meer achterbaksheid.

De Standaard publiceerde een aantal foto’s van het gebouw binnen na het bezoek van de politie. Daarop is te zien dat provocateurs ook binnen ook aan het werk zijn geweest met het aanbrengen van grafitti.

Afgelopen vrijdag waren we nog in de bibliotheek, de ruimte waar de meeste foto’s zijn getrokken, en toen was daar nog nauwelijks enige graffiti te zien. Ik schat dat tussen de 50 en 80 procent van de graffiti op de foto’s, daar achteraf is aangebracht. De Indignados werken niet met spuitbussen, wel met kleurkrijt, dat makkelijk kan weg gewassen worden.

Heel wat mensen van de mars uit Madrid beschouwden het gebouw al van bij het begin als een vergiftigd geschenk. De gesloten ruimtes, de vrijblijvendheid waarmee iedereen het gebouw kon binnen en buiten lopen stonden de opbouw van de gemeenschap in de weg. Ze waren gewend aan de openheid van de acampadas.

De laatste dagen waren ook de zuiplappen van de straat opvallend hinderlijk aanwezig aan de ingang van het gebouw. In de auditoria zaten de moderatoren afgescheiden van de Volskvergadering waardoor de horizontaliteit van de beweging ondermijnd werd. Maar ze beseften dat ze moesten roeien met de riemen die ze hadden. De voorbereiding van de betoging was al bij al  goed verlopen.

Tijdens de betoging van 15 oktober  is er een foutloos parcours afgelegd, maar de politie heeft er tegen het einde wel alles aan gedaan om rellen uit te lokken. Tot tweemaal toe werd plotseling midden in de betoging, prikkeldraad over de straat geplaatst door agenten in dreigende poses. Zonder enige uitleg.

Terwijl de meeste media in zekere mate woord en wederwoord respecteren en ook de Indignados aanhalen over het gebeuren, loopt VT4 weg met de prijs van de domheid… VT4 titelt: “INDIGNADOS: BESCHADIGINGEN IN HUB-GEBOUW”. Riooljournalistiek buiten categorie.

“We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.”

Anonymous Mask

Zie ook verslag van de betoging

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!