Nieuws, Pukkelpop -

Pukkelpop vergoedt bezoekers in drank- en eetbonnen

Het Hasseltse rockfestival Pukkelpop zal de tickets van de bezoekers van de rampzalige editie 2011 niet terugbetalen. In plaats daarvan zullen de bezoekers wel een aantal drank- en eetbonnen krijgen die ze in de drie komende jaren op Pukkelpop kunnen gebruiken.

maandag 17 oktober 2011 23:34
Spread the love

Het goede nieuws is dat Pukkelpop blijft bestaan. Dat het een dubbeltje op zijn kant was, blijkt uit de beslissing om de mensen die online een ticket kochten voor de editie van dit jaar drank- en eetbonnen met een waarde van 75 of 150 euro voor de volgende drie edities ter beschikking krijgen.

Enigszins

Organisator Chokri Mahassine vindt het ‘de beste manier om als festival te blijven voortbestaan én tegelijkertijd de getroffen festivalgangers enigszins tegemoet te komen’. ‘Ondanks de overmacht en het feit dat de kosten die gemaakt werden voor Pukkelpop 2011 hoger zijn dan de inkomsten, wil de organisatie de online kopers van een ticket voor 2011 niet in de kou laten staan.’
Het is meteen ook de enige geste die de organisatie doet. De toeschouwers die online kochten, ontvangen tussen dinsdag 1 en maandag 14 november 2011 een e-mail van Pukkelpop waarmee zij tot zondag 11 december 2011 vouchers voor eet- en drankbonnen kunnen downloaden. De vouchers zijn niet terugbetaalbaar in geld, maar kunnen, weliswaar op eigen risico, worden overgedragen. Wie de organisatie wil steunen, kan er ook voor kiezen om de vouchers gedeeltelijk of helemaal af te staan aan de organisatie.

Zelfde formule

Voor de rest houdt Pukkelpop aan haar oorspronkelijke vorm: ‘drie dagen, acht podia, een mix van de beste bands, dj’s en randanimatie van het moment in combinatie met een eigenzinnige focus op de artiesten van morgen’. Pukkelpop 2012 vindt overigens plaats op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus.

Op het combiticket staat duidelijk de volgende zin vermeld: ‘Bij afgelasting van het evenement zal de ticketprijs, exclusief de service- en administratiekost, worden teruggestort aan de persoon of firma die de bestelling heeft gedaan.’

Over de streep

De beslissing moet zeker gekaderd worden in het voortbestaan van Pukkelpop. De mensen achter het festival kijken dan ook tegen een paar enorme uitdagingen aan. Niet alleen op structureel vlak, een hertekening van het terrein dringt zich op, maar ook op financieel en psychologisch vlak. We merkten immers dat de reacties op het nieuws eerder gelaten waren bij de mensen die een ticket kochten. Sommigen merkten op dat er op de tickets vermeld wordt dat ze terugbetaald worden als het festival niet doorgaat. En inderdaad op het combiticket staat duidelijk de volgende zin vermeld: ‘Bij afgelasting van het evenement zal de ticketprijs, exclusief de service- en administratiekost, worden teruggestort aan de persoon of firma die de bestelling heeft gedaan.’
Bij velen leeft verder de twijfel of ze nog eens terug zullen keren naar het festival. Het aanbod van de vouchers is dan ook een poging om deze twijfelaars over de streep te trekken.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!