Nieuws, België, Brussel, Wall Street, 15m, 15 oktober -

Logistieke problemen krijgen indignados niet klein

Logistieke problemen krijgen indignados niet klein
vrijdag 14 oktober 2011 19:36

Het pad van een activist loopt niet over rozen. Dat ontdekten we toen aan de vooravond van de manifestatie van 15 oktober meeliepen in het kielzog van de Belgische indignado Raoul. Hij moet zorgen dat de indignados die in Brussel samenkomen, behoorlijk gehuisvest zijn.

Maar de logistieke organisatie is allesbehalve eenvoudig. Het sanitair in het gebouw dat de indignados toegewezen kregen van de gemeente Koekelberg is in een slechte staat. Er komen ook steeds meer mensen bij, andere indignados, maar ook veel daklozen en asielzoekers op zoek naar gratis eten en een slaapplaats.

De meeste indignados komen uit Spanje. Ze voeren al 5 maanden actie. Ze liepen 1.700 kilometer te voet om in Brussel de huidige economische gang van zaken aan te klagen.

Maar ondanks de praktische problemen en de vermoeidheid, verdedigen de indignados vol vuur hun idealen. En ze maken zich klaar voor de betoging van zaterdag 15 oktober. Die datum is uitgeroepen tot de internationale dag van de directe democratie.

Muziek:

indien universe
by redmagik
2009 Licensed to the public under http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0

take down
the paywall
steun ons nu!