I'm getting arrested

Nieuws, Samenleving, Activisme, Arrestatie, Demonstratie, Android, App, Watmet, Multimedia -

I’m getting arrested

Quadrant 2 ontwikkelde een Android app voor demonstranten en activisten. Bij arrestatie wordt door een druk op een knop een sms verstuurd naar enkele voorgeprogrammeerde nummers.

donderdag 13 oktober 2011 14:30
Spread the love

Naar aanleiding van zijn arrestatie tijdens het #occupywallstreet-protest bedacht ontwikkelaar Quadrant 2 de ‘I’m getting arrested‘-app voor Android-smartphones om snel familie, vrienden of een juridisch team te verwittigen.

Het enige wat je moet doen, is op voorhand een bericht invoeren en enkele telefoonnummers. Wanneer je gearresteerd wordt, druk je twee seconden op de roos en kan je gerust zijn dat je contacten verwittigd worden.

Misschien een handige applicatie naar aanleiding van 15 oktober aanstaande?

Spijtig wel dat momenteel Twitter en Facebook niet ondersteund worden. Dit zou het bereik van de app behoorlijk vergroten. Niet onbelangrijk voor een grassrootsbeweging en om solidariteitsacties bij arrestaties op gang te brengen.

I’m getting arrested kan gratis gedownload worden van de Android Market door de andere 99 procent.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!