Op de kaart is het perceel van de gevangenis en de plaats waar de westelijke tangent van het Meccanotracé ligt, aangegeven
Opinie, Nieuws, Antwerpen, Lokaal, Ademloos, Antwerpen, StRaten-generaal, Vlaamse regering, BAM-tracé, Meccanotracé, Antwerpen Linkeroever, Natuurpunt WAL, ABLLO, Ademloos 2070, Westelijke tangent, Federale gevangenis in Beveren, Juridische stappen -

“Vlaamse overheid verkiest confrontatie en financiële risico’s boven redelijkheid”, zeggen actiegroepen

ANTWERPEN - In een persbericht hekelen de actiegroepen ABLLO, Ademloos, Ademloos 2070, Natuurpunt WAL en stRaten-generaal de Vlaamse regering omdat die juridische conflicten en financiële risico’s verkiest boven het inwilligen van een redelijke vraag in het dossier van de geplande bouw van een nieuwe gevangenis in Beveren.

dinsdag 11 oktober 2011 12:20
Spread the love

* De redelijke vraag van diverse verenigingen om de geplande federale gevangenis in Beveren 80 meter op te schuiven, blijft op niet-gemotiveerde onwil stoten binnen de Vlaamse regering.

* Inplanting van de gevangenis pal op het Meccanotracé vormt een hypotheek op het belangrijkste alternatief voor de Oosterweelverbinding; een geringe aanpassing van de bouwplannen kan die hypotheek lichten.

* Weigering daartoe van de Vlaamse regering dwingt de verenigingen tot juridische stappen (is reeds gebeurd).

* De Vlaamse regering beseft dat onwil tot inwilligen van deze redelijke vraag zal leiden tot vertraging (de voorziene start van de bouwwerken aan de gevangenis is 12 oktober), schadeclaims en mogelijke vernietiging van de bouwvergunning.

Is dit de Copernicaanse omwenteling die de Vlaamse regering in gedachten heeft? Federale dossiers misbruiken om het belangrijkste alternatief voor een eigen infrastructuurproject vroegtijdig te elimineren?

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!